عمل اسلیو معده چیست؟ امروزه چاقی و اضافه وزن به یکی از معضلات اصلی جامعه تبدیل شده که افراد بسیاری در سنین مختلف دچار آن هستند و به واسطه این چاقی، ممکن است به بیماری های جدی مبتلا شوند. زمانی که تلاش ها برای کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش نتیجه بخش نباشد؛ این افراد باید از روش های دیگری مانند عمل اسلیو معده کمک بگیرند. در این مطلب صفر تا صد این عمل را مورد بررسی قرار می دهیم.
قرار است مطالعه کنیم ...
عمل اسلیو معده یکی از راه های کاهش وزن توسط جراحی می باشد که با هدف کم کردن حجم معده در افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی مفرط هستند، انجام می گیرد. در این جراحی که به روش لاپاراسکوپی انجام می شود، حدود 80 درصد از معده برداشته شده و قسمتی لوله مانند از آن باقی می ماند. درست است که هدف اصلی این عمل، کاهش وزن و تناسب اندام است اما، با این جراحی می توان به بهبود و یا درمان کامل برخی بیماری های ناشی از چاقی نیز دست پیدا کرد.
بعد از انجام عمل اسلیو، به دلیل کم شدن حجم معده و به وجود آمدن تغییرات هورمونی، فرد با خوردن مقدار کمی غذا احساس سیری پیدا کرده و کالری کمتری دریافت می کند؛ در نتیجه بعد از مدتی کاهش وزن اتفاق می افتد.
بعد از عمل اسلیو، عملکرد گوارش بدن به همان روال قبل خواهد بود؛ یعنی غذا از معده وارد روده کوچک شده و مراحل هضم غذا انجام می شود.
در حقیقت هدف از انجام جراحی اسلیو معده شامل موارد زیر می شود:
عمل اسلیو برای کسانی مناسب است که دچار اضافه وزن و چاقی مفرط هستند. پزشک متخصص یا همان متخصص باریاتریک معیارهایی را برای انجام این عمل در نظر دارد که این معیارها عبارتند از:
پس طبق مواردی که در بالاتر گفتیم، دانستن فرمول محاسبه bmi و سپس محاسبه شاخص توده بدنی، اولین قدم برای پروسه لاغری و کاهش وزن است.
قبل از انجام عمل جراحی مورد نظر، رعایت یک سری از نکات ضروری است. این نکات شامل موارد زیر می باشند:
عمل جراحی اسلیو توسط روش لاپاراسکوپی و با بیهوشی عمومی انجام می شود. این روش ایمن ترین روش جراحی است و با عمل باز معده تفاوت بسیاری دارد. مراحل این عمل به صورت زیر می باشد:
زمان انجام تمام این مراحل حدوداً 40 تا 70 دقیقه می باشد که بعد از آن، بیمار به ریکاوری و بعد از به هوش آمدن به بخش منتقل می شود. مدت زمان بستری در بیمارستان هم فقط یک شب می باشد.
بعد از انجام این عمل، ضروری است که رژیم غذایی بعد از اسلیو تجویز شده توسط پزشک رعایت شود. بیمار در روزهای اول باید فقط مایعات مصرف کند، سپس غذاهای نرم و پوره شده و در آخر غذاهای معمولی را هم در رژیم خود بگنجاند. حجم غذای فرد باید بسیار کم باشد، در غیر این صورت دچار دل درد و استفراغ خواهد شد.
به دلیل کاهش اشتها و کم شدن غذا، ممکن است فرد با کمبود مواد معدنی روبرو شود. به همین منظور پزشک انواعی از قرص های آهن، مولتی ویتامین ها و مکمل های کلسیم را برای مصرف روزانه تجویز می کند.
در طی شش ماه الی یک سال پس از انجام این عمل، فرد دو سوم از وزن اضافی خود را از دست می دهد که این کاهش وزن در صورتی اتفاق می افتد که رژیم اسلیو و ورزش روزانه رعایت شود.
عمل مورد نظر مزایای بسیاری دارد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
جراحی اسلیو یک عمل جراحی بدون خطر برای لاغری است اما ممکن است در بعضی موارد مانند همه عمل های جراحی، عوارضی داشته باشد. عوارض عمل اسلیو معده که احتمالی نیز هستند، عبارتند از:
همانطور که اشاره کردیم، عمل جراحی اسلیو یکی از ایمن ترین و کم خطرترین روش های جراحی لاغری است که اگر توسط پزشک متخصص و ماهر انجام شود، اثرات مثبتی به همراه دارد. پس شایعاتی که درباره مرگ با این عمل وجود دارد را جدی نگیرید.
اگر می خواهید که دچار پشیمانی بعد از عمل اسلیو معده نشوید، حتماً قبل از اقدام، درباره این عمل به درستی تحقیق کنید و اطلاعات کافی درباره نحوه انجام، عوارض و نتیجه آن به دست آورید. انتخاب پزشک هم بسیار در این مورد تاثیرگذار است. پس در انتخاب پزشک هم دقت کنید تا از انجام عمل اسلیو پشیمان نشوید.
منبع : www.sleeve.clinic