عمل لاغری چه موقع انجام می شود؟ شرایط انجام آن چیست؟ امروزه اضافه وزن و چاقی به یکی از معضلات جامعه تبدیل شده و شیوع آن در همه سنین رو به افزایش است. همه افرادی که دچار مشکل چاقی هستند، برای کاهش وزن ابتدا انواع ورزش های سخت و رژیم های لاغری اصولی را امتحان می کنند و در صورتی که با کمک این دو روش به وزن ایده آل خود نرسند، به عمل های لاغری روی می آورند. در این مقاله انواع عمل لاغری را بررسی خواهیم کرد.
قرار است مطالعه کنیم ...
به مجموعه ای از روش های جراحی که بافت های معده، روده و بخش های دیگر دستگاه گوارش را دستکاری کرده و باعث کاهش وزن و درمان چاقی مفرط می شود، جراحی لاغری می گویند. این روش امروزه دیگر روشی عجیب و ترسناک نیست و به یک راه رایج برای کاهش وزن و رسیدن به اندام دلخواه تبدیل شده است. جراحی لاغری با بیهوشی کامل بیمار و همچنین با روش لاپاراسکوپی انجام می شود.
لازم به ذکر است که انواع عمل های لاغری با 2 هدف کاهش حجم معده فرد و یا دور زدن و کوتاه کردن مسیر گوارش غذا انجام می شود.
با اینکه این عمل با هدف لاغری افراد دچار اضافه وزن انجام می شود، اما باید دانست که تمام افراد چاق نیز کاندید مناسبی برای جراحی لاغری نیستند؛ بلکه فرد باید ویژگی هایی داشته باشد تا بتواند تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
جراحی های لاغری انواع مختلفی دارند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه به توضیح معروف ترین عمل های لاغری می پردازیم.
روش اسلیو معده یکی از رایج ترین و کم خطر ترین عمل های لاغری است که در آن بخش بزرگی از سمت چپ معده (حدود 80 درصد) را از بدن خارج می کنند. در نتیجه به دلیل کاهش حجم معده، مقدار غذا و کالری دریافتی هم کاهش پیدا می کند و در نتیجه کاهش وزن چشمگیری برای فرد اتفاق می افتد.
این روش از نوین ترین روش های لاغری است و برای افراد مبتلا به چاقی مفرط و درمان بیماری هایی که در اثر چاقی به وجود آمده اند کاربرد بسیاری دارد. دوره نقاهت این عمل بسیار کوتاه است و بیمار با رعایت یک رژیم اسلیو مناسب، می تواند شاهد 60 تا 70 درصد کاهش وزن خود شود.
یکی از معروف ترین عمل های لاغری، عمل بای پس معده است که به دو روش انجام می گیرد.
در روش اول که شایع تر است، بخش فوقانی معده بریده و مری را به بخش باقی مانده معده متصل می کنند. علاوه بر این، بخش ابتدایی روده کوچک هم بریده شده و به معده وصل می شود. در واقع بخش زیادی از معده و روده که در هضم و جذب غذا نقش دارند حذف می شود.
در روش اول این عمل علاوه بر کاهش مقدار غذای مصرفی، مقدار جذب هم کاهش می یابد. به همین علت، فرد بعد از مدتی به دلیل عدم جذب ویتامین ها، دچار مشکل می شود. از دیگر عوارض این شیوه می توان به ایجاد فتق، سندروم دامپینگ و سنگ صفراوی اشاره کرد.
روش دوم فقط برای افرادی که BMI یا شاخص توده بدنی آن ها بالاتر از 50 است به کار می رود و در آن بخش زیادی از دستگاه گوارش حذف می شود، به این صورت که 80 درصد معده و بخش بزرگی از روده کوچک بریده می شود.
در این روش مقدار جذب به شدت کاهش پیدا می کند که در نتیجه باعث بروز مشکلات جدی می شود. سوء تغذیه، فتق، استفراغ، افت شدید قند خون و مشکلات تنفسی از شایع ترین عوارض عمل بایپس معده به روش دوم هستند.
از جمله جراحی های قابل بازگشت و راحت می توان به باندینگ شکمی اشاره کرد که در حین انجام این عمل، فرد باید در بیهوشی کامل باشد. در این روش یک باند سیلیکونی قابل تنظیم در قسمت فوقانی معده قرار می گیرد و سبب محدود شدن حجم غذاهای دریافتی می شود. این عمل ساده، ممکن است تاثیر چندانی برای لاغری نداشته باشد. از عوارض آن هم می توان به بازگشت چاقی، تهوع و استفراغ بعد از پرخوری و مشکل در تنظیم باند در زیر پوست اشاره کرد.
در عمل پلیکاسیون معده که به شیوه لاپاراسکوپی انجام می شود، بیش از 50 درصد معده را به شکل پلیسه روی هم قرار می دهند و در نهایت با تنگ تر شدن فضای معده، مقدار غذا و کالری دریافتی کاهش پیدا می کند. عمل پلیکاسیون معده برای افرادی با شاخص توده بدنی 35 تا 40 مناسب است.
عمل لاغری لیپوماتیک بدون درد و خونریزی چربی های موضعی بدن را تخلیه می کند و کاهش سایز اتفاق می افتد. این روش بسیار مناسب افرادی است که به لاغری قسمت های خاصی از بدنشان تمایل دارند و دچار چاقی مفرط نیستند. جالب است بدانید عمل لیپوماتیک به عنوان جدیدترین روش جراحی لاغری شکم به شمار می آید.
مهم ترین عوارض این روش عبارتند از:
لیپوساکشن نوعی عمل جراحی لاغری است که مانند پیکر تراشی چربی های بدن را حذف می کند. در این روش چربی های اضافه توسط یک لوله باریک مکیده می شوند. عوارض جراحی لیپوساکشن هم شامل آسیب دیدن عصب ها، رگ های خونی و عضلات، عوارض قلبی و ریوی، عفونت، شلی و کبودی پوست می باشد.
در روش ابدومینوپلاستی چربی ها و پوست اضافه شکم حذف شده و عضلات تنگ تر می شوند. این روش بیشتر برای افرادی مناسب است که پوستشان حالت ارتجاعی ندارد. از عوارض این عمل می توان بی حسی و شل شدن پوست و باقی ماندن اثر زخم را نام برد. شما با استفاده از تجربیات کسانی که عمل لاغری انجام داده اند، می توانید بهترین روش لاغری را برای خود پیدا کنید.
انوع عمل های لاغری با لیزر نوعی از جراحی های لاغری هستند که برای قسمت هایی از بدن که دارای چربی اضافه می باشند، به خصوص شکم، به کار می روند. این روش در مدت کوتاهی توانسته محبوبیت بیشتری نسبت به لیپوساکشن پیدا کند.
برای انجام جراحی لاغری شکم با لیزر، پزشک توسط گرمای حاصل از لیزر چربی های اضافه را از بین می برد. از عوارض این روش می توان درد، کبودی و ورم را نام برد.
برخی از افراد گمان می کنند که فقط با انجام عمل جراحی لاغری و بدون هیچ مراقبتی وزن کم می کنند و دیگر به وزن سابق برنمی گردند، اما این باور کاملاً اشتباه است؛ چرا که بدون رعایت رژیم غذایی اصولی و تحرکات فیزیکی (مانند ورزش مناسب بعد اسلیو) نتیجه عمل ماندگار نخواهد بود. بعد از انجام انواع عمل لاغری معده، لازم است که تحت نظر پزشک رژیم غذایی ویژه ای داشته باشید.
منیع : https://www.sleeve.clinic/