شیردهی یک مرحله حیاتی برای مادر و کودک است. زیرا مواد مغذی ضروری را فراهم می کند و باعث رشد نوزاد و رفع نیازهای مادر می شود. با این حال، بسیاری از مادران ممکن است در این دوره سوالاتی در مورد رژیم های غذایی داشته باشند. یکی از سوالاتی که ذهن مادران را درگیر می کند این است که “آیا رژیم فستینگ در شیردهی مجاز است؟” یا “عوارض احتمالی رژیم های روزه داری یا فستینگ در شیردهی کدامند؟”. برای یافتن جواب این سوالات با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.
در این مقاله علاوه به پرداختن به رژیم فستینگ در شیردهی، درباره روش های جایگزین برای حفظ یک رژیم غذایی سالم در دوران شیردهی بحث خواهیم کرد. با درک این جنبه ها، مادران شیرده می توانند تصمیمات آگاهانه ای در مورد انتخاب های غذایی خود بگیرند.
قرار است مطالعه کنیم ...
دوره شیردهی نیاز به توجه بیشتری در انتخاب مواد غذایی و تغذیه دارد. چون مادر و نوزاد در این دوره نیازی بیشتری به مواد مغذی دارند. نوزاد در این دوره نیازهای تغذیه ای خود را از شیر مادر تامین می کند. تغذیه مناسب در این مرحله فواید متعددی دارد که عبارتند از:
رژيم فستینگ یا روزه داری به معنی پرهیز از مصرف غذا یا انواع خاصی از غذا برای مدت معین است. این رژیم به دلیل محدودیت در مصرف غذا در طول دوره های خاص، برای دوران شیردهی توصیه نمی شود. چون ممکن است عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:
محدودیت کالری یا روزه داری در طول رژیم فستینگ، می تواند به طور بالقوه باعث کاهش تولید شیر شده و بر ترکیب شیر مادر تاثیر بگذارد. دریافت کالری ناکافی با رژیم فستینگ در شیردهی ممکن است منجر به کاهش حجم شیر شود.
رژیم فستینگ ممکن است دریافت مواد مغذی ضروری برای سلامت مادر و رشد کودک را محدود کند و منجر به کمبود ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن؛ در نتیجه کاهش کیفیت شیر شود.
دوره های طولانی روزه داری می تواند منجر به کم آبی بدن شود و بر تولید شیر و سلامت کلی مادر تاثیر بگذارد. علاوه بر این، روزه گرفتن ممکن است باعث افزایش خستگی و کاهش سطح انرژی شود و بر توانایی مادر در مراقبت از کودک تاثیر بگذارد.
به جای پیروی از رژیم فستینگ باید موارد زیر با دقت رعایت کرد:
به جای پیروی از رژیم فستینگ در شیردهی، باید به حفظ آب بدن هیدراته ماندن آن در دوران شیردهی توجه بیشتری داشت. نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز می تواند از تولید شیر و هیدراتاسیون کلی حمایت کند.
مادران شیرده می توانند به جای روزه گرفتن، از برنامه افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم آن ها در طول روز پیروی کند. این رویکرد تامین پایدار مواد مغذی و انرژی را بدون به خطر انداختن تولید شیر یا سلامت مادر تضمین می کند.
انتخاب یک رژیم غذایی متعادل که شامل انواع غذاهای غنی از مواد مغذی باشد، می تواند تغذیه لازم را برای مادر و کودک فراهم کند. مصرف غلات کامل، پروتئین های بدون چربی، میوه ها، سبزیجات و چربی های سالم می تواند به رفع نیازهای غذایی کمک کند.
گرفتن مشاوره از یک متخصص تغذیه با تجربه می تواند به شما در انتخاب یک رژیم مناسب دوره شیردهی بر اساس نیازهای فردی کمک کند.
🔸 بیشتر بخوانید: رژیم شیردهی مناسب
تغذیه در دوران شیردهی نقش حیاتی دارد و از سلامت مادر و رشد و تکامل کودک حمایت می کند. رژیم های روزه داری در این دوره به دلیل عوارض جانبی احتمالی مانند کاهش شیر، کمبود مواد مغذی و کم آبی توصیه نمی شود.
روش های جایگزینی برای حفظ یک رژیم غذایی سالم وجود دارد. وعده های غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی، هیدراتاسیون مناسب، مصرف وعده های غذایی کوچک و در با دفعات بالا و جستجوی راهنمایی های حرفه ای، راه های موثری برای اطمینان از تغذیه مطلوب در دوران شیردهی هستند.
مادران شیرده با اولویت دادن به سلامت و تغذیه خود می توانند بهترین شروع ممکن را برای کودکان خود فراهم کنند.
باید با یک متخصص تغذیه با تجربه مشورت کنید تا راهنمایی های خاص برای وضعیت شما ارائه دهد. آنها می توانند به شما کمک کنند تا برنامه ای ایجاد کنید که اعمال مذهبی یا فرهنگی شما را با نیازهای تغذیه ای شیردهی متعادل کند.
رژیم فستینگ مانند روشهای روزهداری طولانی که شامل محدودیت شدید کالری یا حذف گروههای غذایی است، معمولاً برای مادران شیرده توصیه نمیشود. اولویت دادن به تغذیه مناسب برای مادر و نوزاد بسیار مهم است.
با ترکیبی از رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم و شیردهی می توان به کاهش وزن تدریجی دست یافت. مشاوره با یک متخصص تغذیه با تجربه می تواند به ایجاد یک برنامه شخصی کمک کند که از کاهش وزن پشتیبانی می کند و در عین حال تغذیه مناسب را برای مادر و نوزاد تضمین می کند.