وقتی نوبت به مدیریت مشکلات غده تیروئید می رسد، پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند نقش مهمی در حمایت از عملکرد تیروئید و بهزیستی کلی داشته باشد. غده تیروئید که مسئول تنظیم متابولیسم و عملکردهای مختلف بدن است، برای عملکرد بهینه به مواد مغذی خاصی نیاز دارد. اگر کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید دارید، درک اهمیت رژیم درمان تیروئید می تواند به شما در بهبود سلامت تیروئید کمک کند. در این مقاله، اجزای کلیدی یک رژیم غذایی مناسب برای درمان تیروئید را بررسی خواهیم.
قرار است مطالعه کنیم ...
مواد غذایی که مصرف می کنید، بر روی عملکرد غده تیروئید تاثیر می گذارند. برای اینکه غده تیروئید به خوبی به وظایف خود عمل کند، باید در رژیم غذایی خود غذاهای حاوی ید، سلنیوم و روی را بگنجانید. در ادامه بر اهمیت وجود این مواد مغذی در رژیم غذایی می پردازیم:
یکی دیگر از مواد مغذی که در سلامت تیروئید نقش دارد و باید در رژیم درمان تیروئید گنجانده شود، روی است. روی از تولید و تبدیل هورمون تیروئید پشتیبانی می کند. غذاهای غنی از روی مانند صدف، گوشت گاو، حبوبات، آجیل و دانه ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
ید که برای تولید هورمون تیروئید ضروری است، یک ماده مغذی اصلی برای یک تیروئید سالم است. نمک یددار، جلبک دریایی، غذاهای دریایی و محصولات لبنی از منابع عالی ید هستند.
سلنیوم یک ماده معدنی حیاتی برای عملکرد تیروئید است که به تبدیل T4 هورمون غیر فعال تیروئید به T3 هورمون فعال تیروئید کمک می کند. آجیل برزیلی، غذاهای دریایی، گوشت ارگانیک و غلات کامل منابع سرشار از سلنیوم هستند.
🔸 بیشتر بخوانید: قاتل کم کاری تیروئید
برای درمان و بهبود مشکلات تیروئیدی می توان از مواد غذایی زیر استفاده کنید:
غذاهای دریایی مانند ماهی، میگو و جلبک دریایی، غنی از ید و سلنیوم، گزینه های مناسبی برای تیروئید هستند. توصیه می شود هفته ای دو وعده ماهی چرب مانند سالمون یا ماهی خال مخالی مصرف کنید.
غلات کامل مانند کینوا، برنج قهوه ای و جو دوسر، مواد مغذی و فیبر ضروری را تامین و به تنظیم سطح قند خون کمک می کنند، غلات کامل می تواند برای کسانی که دچار عدم تعادل تیروئید هستند، مفید باشد.
گنجاندن میوه ها و سبزیجات رنگارنگ مملو از آنتی اکسیدان ها و ویتامین های در برنامه غذایی درمان تیروئید ضروری هستند. انواع توت ها، سبزیجات برگ دار، مرکبات و سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی یا کلم پیچ برای بهبود عملکرد غده تیروئید مناسب هستند.
منابع پروتئین بدون چربی مانند مرغ، توفو، عدس و لوبیا را در وعده های غذایی خود بگنجانید. پروتئین به سنتز هورمون کمک و از قدرت عضلانی حمایت می کند.
از منابع چربی های سالم مانند آووکادو، آجیل، دانه ها و روغن زیتون استفاده کنید. این چربی ها به حفظ وزن سالم و حمایت از تولید هورمون کمک می کنند.
افرادی که مشکلات تیروئیدی دارند، باید از مصرف مواد غذایی زیر خودداری کنند:
سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی، کلم و کلم بروکسل دارای مواد مغذی هستند، اما در کنار این مواد مغذی، حاوی ترکیباتی هستند که می توانند در عملکرد تیروئید اختلال ایجاد کنند؛ پختن این سبزیجات می تواند تاثیر آن ها را کاهش دهد.
سویا حاوی ترکیباتی به نام ایزوفلاون است که می تواند عملکرد تیروئید را مختل کند، بهتر مصرف غذاهای حاوی سویا مانند توفو، شیر سویا و ادامام را محدود کنید.
برخی از افراد مبتلا به شرایط خودایمنی تیروئید ممکن است به گلوتن حساسیت داشته باشند. کاهش یا حذف غذاهای حاوی گلوتن مانند گندم، جو و چاودار را در رژیم درمان تیروئید در نظر بگیرید تا ببینید آیا این کار باعث بهبود علائم شما می شود یا خیر؟
در کنار پیروی از یک برنامه غذایی سالم باید نکات زیر را نیز به خوبی رعایت و تغییراتی را در سبک زندگی خود ایجاد کنید:
داشتن یک زمانبندی مناسب و ثابت در مصرف غذا می تواند به تنظیم سطح قند خون و حمایت از عملکرد تیروئید کمک کند. برای حفظ سطح انرژی پایدار، وعده های غذایی و میان وعده های منظم را در طول روز هدف قرار دهید.
هیدراته ماندن و مصرف آب به اندازه کافی برای سلامت کلی و عملکرد تیروئید ضروری است. سعی کنید در طول روز آب کافی بنوشید تا از هیدراتاسیون مناسب حمایت کنید.
استرس مزمن می تواند بر عملکرد تیروئید تاثیر منفی بگذارد. درگیر شدن در فعالیت های کاهش دهنده استرس مانند ورزش، مدیتیشن، یوگا یا تنفس عمیق در بهبود عملکرد تیروئید نقش دارند.
اتخاذ یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و حمایت کننده از تیروئید یک جنبه اساسی برای مدیریت موثر شرایط تیروئید است. گنجاندن ید، سلنیوم، روی و سایر مواد مغذی کلیدی در وعده های غذایی شما می تواند به تولید و تبدیل هورمون تیروئید کمک کند.
علاوه بر این، ترکیب غذاهای دریایی، غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، پروتئین های بدون چربی و چربی های سالم، مواد مغذی لازم را برای عملکرد بهینه تیروئید فراهم می کند. توجه به غذاهایی که ممکن است با عملکرد تیروئید تداخل داشته باشند، مانند غذاهای سبزیجات چلیپایی، محصولات و غذاهای رژیمی با سویا و گلوتن مهم است.
مشاوره با متخصص گوارش یا متخصص تغذیه می تواند راهنمایی شخصی برای ایجاد یک برنامه غذایی درمان تیروئید که متناسب با نیازهای خاص شما باشد و از رفاه کلی شما پشتیبانی کند، ارائه دهد.