کم کاری تیروئید که به عنوان تیروئید کم کار شناخته می شود، وضعیتی است که در آن غده تیروئید قادر به تولید هورمون های تیروئید کافی نیست. در این وضعیت عملکردهای مختلف بدن کاهش می یابد و منجر به طیف وسیعی از علائم، از جمله خستگی، افزایش وزن، افسردگی و مشکل در تمرکز می شود. البته روش های برای درمان این بیماری وجود دارند که عنوان کم کاری تیروئید شناخته شده اند. برای آشنایی بیشتر با این روش ها با مجله Foodonly همراه باشید.
قرار است مطالعه کنیم ...
قبل از پرداختن به روش های درمان کم کاری تیروئید باید با علت آن آشنا شوید:
🟨 بیشتر بخوانید:۷ تا از اصلی ترین دلایل چاقی که شما نمی دانید
اگر مشکوک به کم کار بودن تیروئید هستید، مهم است که برای تشخیص و برنامه درمانی مناسب با یک پزشک متخصص مشورت کنید. رایج ترین رویکرد درمانی شامل درمان جایگزینی هورمون است که هدف آن تکمیل هورمون های کمبود تیروئید است. هورمون های مصنوعی تیروئید، مانند لووتیروکسین، معمولا برای بازگرداندن سطح هورمون به حالت طبیعی تجویز می شوند.
در کنار درمان پزشکی یکسری روش طبیعی برای افراد مبتلا به کم کاری این موضوع ارائه می کنیم. توجه به این نکته مهم است که این درمان ها جایگزین روش پزشکی نیستند و باید به عنوان مکمل توصیه های پزشکی استفاده شوند. این روش ها شامل موارد زیر هستند:
مصرف مکمل گیاهی آشواگاندا برای درمان تیروئید بسیار موثر است. این گیاه سازگار زا به طور سنتی برای حمایت از عملکرد تیروئید و کاهش استرس استفاده می شود. مصرف قرص آشواگاندا به بهبود سطح هورمون تیروئید کمک می کند.
سلنیوم یک ماده معدنی ضروری برای سلامت تیروئید است. با متخصص غدده خود در مورد مناسب بودن مکمل سلنیوم برای حمایت از عملکرد تیروئید مشورت کنید.
حفظ میکروبیوم روده سالم برای سلامت کلی از جمله عملکرد تیروئید ضروری است. ترکیب غذاهای غنی از پروبیوتیک یا مصرف مکمل های پروبیوتیک برای حمایت از سلامت روده را در نظر بگیرید.
سطوح پایین ویتامین D با افزایش خطر اختلالات خود ایمنی تیروئید مرتبط است. از دریافت کافی ویتامین D از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید و یا در صورت لزوم مصرف مکمل اطمینان حاصل کنید.
اسیدهای چرب امگا 3 دارای خواص ضد التهابی هستند و به کاهش التهاب مرتبط با اختلالات خود ایمنی تیروئید کمک می کنند. ماهی های چرب، دانه های کتان و دانه های چیا را در رژیم درمانی تیروئید خود بگنجانید. با مصرف این مواد دریافت امگا 3 را افزایش دهید.
داشتن یک رژیم غذایی متعادل برای سلامت کلی تیروئید بسیار مهم است و مانند یک قاتل کم کار تیروئید عمل می کند. از غذاهای غنی از ید مانند جلبک دریایی، ماهی و محصولات لبنی استفاده کنید. ید برای تولید هورمون های تیروئید ضروری است. علاوه بر این، از غذاهای غنی از سلنیوم مانند آجیل برزیلی، غلات کامل و گوشت بدون چربی استفاده کنید. سلنیوم از عملکرد تیروئید حمایت می کند، اما به یاد داشته باشید که نباید کالری مصرفی در این غذاها زیاد باشد و باید با پزشک متخصص در این باره مشورت کرد.
انجام فعالیت های ورزشی منظم به افزایش متابولیسم بدن و بهبود سلامت کلی کمک می کند. حداقل 30 دقیقه ورزش با شدت متوسط، مانند پیاده روی سریع یا دوچرخه سواری در بیشتر روزهای هفته را هدف قرار دهید.
یکی از اصلی ترین سو.الات کاربران این است که:
آیا استرس علائم کم کاری تیروئید را بدتر می کند؟بله،استرس مزمن تاثیر منفی بر سلامت تیروئید دارد. تکنیک های مدیریت استرس مانند مدیتیشن، تمرینات تنفس عمیق یا شرکت در فعالیت هایی که از آن لذت می برید، برای کاهش سطح استرس مناسب هستند.
🟨 بیشتر بخوانید:بررسی ارتباط چاقی و استرس
داشتن خواب با کیفیت کافی برای تعادل هورمونی و سلامت کلی حیاتی است. 7 تا 9 ساعت خواب در شب را هدف قرار دهید و یک روال خواب ثابت ایجاد کنید.
قرار گرفتن در معرض سموم محیطی مانند آفت کش ها، فلزات سنگین و آلاینده ها را به حداقل برسانید. این سموم در عملکرد تیروئید اختلال ایجاد می کنند. در صورت امکان محصولات ارگانیک را انتخاب کنید و از محصولات پاک کننده طبیعی و مراقبت شخصی استفاده کنید.
کم کار بودن تیروئید به طور قابل توجهی بر سلامت کلی شما تاثیر می گذارد، اما راه های مختلفی برای مبارزه موثر با این وضعیت وجود دارد. درمان پزشکی، اصلاح شیوه زندگی و درمان های طبیعی از جمله روش های درمان این بیماری هستند.
مراقبت از سلامت تیروئید ضروری است. به خاطر داشته باشید که برای تشخیص مناسب و برنامه درمانی شخصی با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید. با اجرای این استراتژی ها، در جهت مدیریت کم کار بودن تیروئید و بهبود کیفیت زندگی خود گامی بزرگ بردارید.
کم کار بودن تیروئید به طور معمول یک بیماری مادام العمر است، اما به طور موثر با درمان پزشکی مناسب و اصلاح سبک زندگی مدیریت می شود.
برخی غذاها مانند محصولات سویا و سبزیجات چلیپایی (کلم بروکلی، گل کلم، کلم) ممکن است در تولید هورمون تیروئید اختلال ایجاد کنند. با این حال، نیازی به اجتناب کامل از این غذاها نیست، مگر اینکه به طور قابل توجهی بر علائم شما تاثیر بگذارند.
گوشت های بوقلمون،مرغ، گاو کم چرب، ماهی و خوردن میوه هایی مثل سیب،پرتقال، هویج و مصرف لوبیا سیاه و دانه آفتاب گردان و تعادل میان ویتامین های کلسیم،منیزیوم و آهن در غذا گامی موثر در این موضوع است.
زمانیکه که آزمایش THS انجام شود و مقدار آن بیش از 4.5 mIU/L باشد، باید با پزشک متخصص در میان گذاشته شود.