قاعدگی معمولاً به عنوان عادت ماهانه یا پریودی هم از آن یاد می شود، یک روند طبیعی در ماه است. این دوره بر سلامت جسمی و روحی زنان تاثیر می گذارد. قاعدگی علاوه بر علائم رایجی مانند گرفتگی عضلات، نفخ و نوسانات خلقی، تغییرات هورمونی، بر نیازها و هوس های غذایی زنان نیز تأثیر می گذارد. نوع رژیم غذایی و تغذیه در زمان پریود به مدیریت علائم، بهبود سطح انرژی و تسکین درد کمک می کند.
قرار است مطالعه کنیم ...
در دوران پریودی مصرف مایعات و مواد مغذی مورد نیاز بدن، ضروری است. در اینجا اهمیت مصرف این مواد را بررسی می کنیم:
عادت ماهیانه منجر به از دست دادن مایعات از طریق خون قاعدگی و تعریق می شود. هیدراته ماندن برای جلوگیری از کم آبی بدن بسیار مهم است؛ هر چه بدن دهیدراته شود درد و خستگی نیز بیشتر احساس می شود.
خون قاعدگی حاوی آهن است، با از دست دادن خون مقادیر زیادی آهن نیز از دست می رود. بنابراین تامین آهن سطح خون بسیار حائز اهمیت است. با خوردن غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز بدون چربی، مرغ، ماهی، لوبیا، عدس و سبزیجات تغذیه در زمان قاعدگی را سالم تر کنید. با مکمل های آهن از کمبود آهن خود پیشگیری کنید.
عادت ماهانه باعث از دست دادن مقادیر بالایی کلسیم می شود. مصرف لبنیات، غذاهای غنی شده یا سبزیجات به حفظ سطح کلسیم و جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان کمک کند.
یکی از مشکلات پریود گرفتگی و درد عضلانی است. مصرف منیزیم در تسکین درد و کاهش گرفتگی عضلات نقشی بسیار پر رنگی را ایفا می کند. منابع خوب منیزیم شامل آجیل، دانه ها، سبزیجات و آووکادو هستند.
امگا 3 دارای خواص ضد التهابی است که به کاهش درد قاعدگی و نفخ کمک می کند. در تغذیه در زمان پریود باید مواردی مانند ماهی های چرب مانند سالمون، ماهی تن و ماهی خال مخالی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
در واقع می توانید با رعایت بهترین رژیم لاغری تمام این موارد بالا را رعایت کنید.پیشنهاد می شود به دکتر تغذیه مراجعه کنید و سپس درخواست یک رژیم لاغری را در ذهن داشته باشید.
🟨 بیشتر بخوانید:
برخی مکمل ها و داروهای گیاهی ممکن است در طول دوره های قاعدگی مسکن هایی خوبی برای درد و گرفتگی عضلات باشند. این مکمل ها عبارتند از:
مصرف مواد غذایی حاوی در زمان عادت ماهیانه ضروری است. اگر منابع غذایی آهن در دورن پریودی کافی نباشد، باید مکمل آهن مصرف کنید. در دوران پریودی، روزانه به طور مرتب قرص آهن بخورید.
کسانی که لبنیات کمی مصرف می کنند، باید مکمل های کلسیم را به برنامه تغذیه در زمان پریود اضافه کنند. مکمل های کلسیم به حفظ سطح کلسیم بدن کمک می کنند.
مصرف ویتامین ها مخصوصا ویتامین E در تغذیه در زمان پریود یک امر ضروری است. این ویتامین به تقویت استخوان ها و کاهش درد کمک می کند.
مصرف ویتامین ب 6 تغییرات خلقی را کنترل می کند. پس مصرف این ویتامین را فراموش نکنید.
مصرف این ویتامین B12را در تغذیه در قاعدگی فراموش نکنید. B12با تولید گلبول های بیشتر خون باعث شادابی و تامین انرژی بدن می شود. با مصرف این ویتامین دیگر فرد احساس خستگی نخواهد کرد.
مکمل های منیزیم ممکن است گرفتگی عضلات را کاهش دهد. بنابراین یکی از پیشنهادات ما در دوران پریود مصرف مکمل های منیزیم است.
زنجبیل دارای خواص ضد التهابی و ضد تهوع است. این داروی گیاهی درد و علائم قاعدگی را کاهش می دهد. زنجبیل را به صورت دمنوش مصرف کنید. این دمنوش باعث تسکین ناراحتی و درد می شود.
زردچوبه حاوی کورکومین است که دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. این ماده فرد را از درد و کلافگی در امان نگه می دارد.
نعناع یکی دیگر از مواردی که در رژیم غذایی دوران پریود توصیه می شود. این گیاه شگفت انگیز حالت تهوع، اسهال و مشکلات گوارشی را کاهش می دهد.
داشتن یک رژیم غذایی متعادل و مغذی در طول قاعدگی به مدیریت علائم، بهبود سطح انرژی و ارتقای سلامت کلی بدن کمک می کند. با ترکیب غذاهای غنی از مواد مغذی و پرهیز از موارد مذکور، درد و ناراحتی خود را کنترل کنید و این دوره را با آرامش بیشتری طی کنید. اگر علائم ادامه یابد یا شدید باشد، توصیه می کنیم با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.